Beperkt omschreven polymicrogyrie varianten    
startpagina ---> polymicrgyrie ---> beperkt omschreven polymicrogyrie varianten
 
 

Inhoud:

 
 

Bilaterale partiële polymicrogyrie:

Bij bilaterale partiële polymicrogyrie zijn er verschillende gebieden van de hersenen afwijkend. De afwijkingen aan de schors is altijd bilateraal en symmetrisch, waarbij de frontale, centrale, pariëtale of achterste gebieden betrokken kunnen zijn. Soms komt het voor dat men pachygyrie vermoedt, maar dmv. een hoge resolutie MRI of een biopsie kan dan duidelijkheid geven. Voor gevolgen en oorzaak kunt u bij polymicrogyrie kijken.

[inhoud] [polymicrogyrie]

 
 

Polymicrogyrie met periventrikulaire verkalkingen:

Deze vorm is zeer zeldzaam. Uit verschillende gevallen is naar vorengekomen dat er tevens sprake was van microcephaly (en zelfs ernstige microcephaly), vermoedelijk polymicrogyrie en atrofie en verder geen andere aangeboren afwijkingen. In een enkel geval was er ook sprake van een waterhoofd. Deze combinatie van afwijkingen doen vermoeden dat de oorzaak ligt in een infectie tijdens de zwangerschap zoals het cytomegalievirus of toxoplasmose virus, maar waarschijnlijk kan het soms veroorzaakt worden door een genetische stoornis.

[inhoud]

 
 
 
 

Let op:

Houdt contact met uw eigen arts voor de juiste en recente informatie betreffende uw kind. De informatie op deze pagina kan niet volledig, achterhaald of foutief zijn, mede door onderzoek wat wordt uitgevoerd. Indien u onjuiste informatie ziet, wordt u verzocht dit te melden via het adres: info@lissencephaly.nl